A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Рідкодуби святкують День села

Дата: 31.08.2018 10:01
Кількість переглядів: 1256

Фото без описуЦікава історія цього мальовничого села. Перша писемна згадка про Рідкодуби датована 15 століттям. Але на його території розкопано Могильник черняхівської культури, який знаходиться  на корінній терасі одного із струмків, притоки ріки Південний Буг, на місці колишнього колгоспного току в селі. Розкопками відкрито десять поховань, виявлено гончарний і ліпний посуд, бронзові арбалетні стріли, підвіски-амулети із морських раковин, бурштинові намистини.
У дорадянські часи село належало до Чорноострівської волості Проскурівського повіту Подільської губернії. До 1963 року відносилось до Чорноострівського району. А Чорноострівський район відносився спочатку до Проскурівської округи (1923–1930), потім до Проскурівського округу Вінницької області (1935–1937), далі до Хмельницької (до 16.01.1954 р. називалася Кам'янець-Подільською) області. У 1963–1965 рр. Рідкодуби віднесли до Красилівського району Хмельницької області.
Зараз в селі функціонує сільгосппідприємство, працює цегельний завод, млин. В соціально-економічній сфері — дитячий садок, школа, Будинок культури, сільська бібліотека, спортивний зал, фельдшерський пункт, поштове відділення, кілька приватних магазинів та кіосків. Силами і коштами селян і жертводавців збудовано сільську церкву, яку урочисто відкрито в неділю, 28 серпня 2011 р. у свято Успіння Пресвятої Богородиці.
13 серпня 2015 року було створено Чорноострівську селищну об'єднану територіальну громаду, з центром у Чорному Острові, до якої увійшла і територія Рідкодубської сільської ради.

В День незалежності жителі села та гості мали можливість переглянути яскраву виставку майстрів декоративно – ужиткового мистецтва  місцевих майстрів, а ще святковий концерт місцевих аматорів сцени. Присутніх привітав Чорноострівський селищний голова Михайло Семенович Дзісь та настоятель церкви отець Михайло, Цього дня жителі, які народились та одружились у 2018 році, а ще народились в День незалежності нашої держави отримали подарунки та грамоти. Свято продовжувалось до пізньої години.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь