Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Щодо спростування недостовірної інформації

Дата: 26.07.2018 14:49
Кількість переглядів: 844

Фото без описуВиконавчий комітет Чорноострівської селищної ради повідомляє, що      24 липня 2018 року на офіційному веб-сайті Державної аудиторської служби України за адресою: http://www.dkrs.gov.ua було опубліковано новину під заголовком: «На Хмельниччині в селищній раді виявлено порушень на 1,7 млн. грн» (новина знаходиться за посиланням http://www.dkrs.gov.ua/kru/uk/publish/article/141363),  наступного змісту:

Фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області під час планової ревізії селищного бюджету та фінансово-господарської діяльності Чорноострівської селищної ради виявили фінансових порушень, що призвели до втрат, на загальну суму майже 1,7 млн грн. Контролем охоплено період з 01.01.2016 по 31.03.2018.

Під час контрольного заходу встановлено, що селищною радою та комунальним підприємством  Чорноострівської селищної ради укладено договір на будівництво зовнішніх мереж водопостачання.

За результатами аналізу актів  приймання виконаних будівельних робіт та контрольних обмірів фактично виконаних робіт за цим договором аудиторами виявлено завищення  обсягів виконаних робіт на загальну суму понад 1,6 млн грн.  

Завдяки вжитим під час ревізії заходам селищна рада відшкодувала виявлені порушення в повному обсязі.

Об’єкту контролю надіслано вимоги щодо усунення всіх порушень фінансової дисципліни.

Матеріали ревізії   передано до правоохоронних органів.

Нагадаємо, що аудитори Хмельниччини протягом січня - травня 2018 року забезпечили відшкодування втрат на суму 10 млн грн.

Також, інформація аналогічного змісту в 11 год. 48 хв. 25 липня 2018 року була розміщена на офіційному веб-сайті Хмельницької обласної державної адміністрації за адресою: http://www.adm-km.gov.ua під заголовком: «Аудитори Хмельниччини в селищній раді виявили порушень на 1,7 млн. грн.» за посиланням: http://www.adm-km.gov.ua/?p=42140.

Вищезазначена новина містить ознаки недостовірної інформації, що підтверджується наступним:

  1. Бюджет Чорноострівської селищної ради не зазнав втрат на загальну суму майже 1,7 млн. грн., оскільки відповідно до абз. 8 с. 36 Акту ревізії селищного бюджету, фінансово-господарської діяльності Чорноострівської селищної ради та її виконавчого комітету за період з 01.01.2016 по завершений місяць 2018 року №08-08/25 від 27.06.2018 року (який складений за результатами перевірки Чорноострівської селищної ради головним державним аудитором відділу контролю у сфері органів влади, оборони, правоохоронних органів та за місцевими бюджетами Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області Шикером В.І.), в ході ревізії Чорноострівською селищною радою надано Акт №2 приймання виконання будівельних робіт за червень 2018 року, згідно якого завдана матеріальна шкода (збитки) в сумі 1678879,29 грн. відшкодована в повному обсязі шляхом виконання робіт підрядною організацією ТОВ «Комунпостачсервіс».
  2. У публікації на офіційному веб-сайті зазначається, що договір на будівництво зовнішніх мереж водопостачання був укладений між Чорноострівською селищною радою та комунальним підприємством селищної ради. Проте, слід зауважити, що договір про закупівлю робіт № 1 від 17 жовтня 2017 року, стосовно об’єкта – будівництво зовнішніх мереж водопостачання с. Вовча Гора Хмельницького району Хмельницької області, Чорноострівська селищна рада уклала з підрядною організацією – ТОВ «Комунпостачсервіс» (код ЄДРПОУ 14147563), яке не є комунальним підприємством селищної ради.
  3. Відповідно до новини, яка розміщена на офіційному інтернет ресурсі Державної аудиторської служби України, селищна рада відшкодувала виявлені порушення в повному обсязі, хоча відповідно до абз. 6 с. 36 Акту ревізії селищного бюджету, фінансово-господарської діяльності Чорноострівської селищної ради та її виконавчого комітету за період з 01.01.2016 по завершений місяць 2018 року №08-08/25 від 27.06.2018 року, саме Чорноострівській селищній раді завдано шкоди (збитків) на загальну суму 1 678 879, 29 гривень, внаслідок порушень допущених директором підрядної організації ТОВ «Комунпостачсервіс» Ульманом Д. П. та ФОП Голдобреєм П. П. яким здійснюється технічний нагляд об’єкта будівництва (кваліфікаційний сертифікат АТ №003977), при підписанні актів приймання виконаних будівельних робіт. Тобто, порушень з боку Чорноострівської селищної ради вчинено не було. Проте, публікація розміщена на офіційному веб-сайті Державної аудиторської служби України, вказаної інформації не містить.
  4. Чорноострівській селищній раді, як об’єкту контролю, станом на момент написання даного листа, а саме 26 липня 2018 року, не надходило жодних вимог щодо усунення всіх порушень фінансової дисципліни. Проте, у розміщеній публікації зазначено про надсилання таких вимог.

Тому, враховуючи вищевикладене, виконавчий комітет Чорноострівської селищної ради, обурений поширенням недостовірної інформації стосовно діяльності ради та упередженим ставленням Державної аудиторської служби України до органу місцевого самоврядування, вимагає негайно спростувати інформацію, яка розміщена на офіційному веб-сайті служби, та знаходиться за посиланням - http://www.dkrs.gov.ua/kru/uk/publish/article/141363), так як дана інформація завдає шкоди діловій репутації селищної ради як органу місцевого самоврядування.

В разі невжиття заходів щодо спростування недостовірної інформації, Чорноострівська селищна рада буде здійснювати захист своїх порушених прав в судовому порядку.

Виконавчий комітет

Чорноострівської селищної ради

Р І Ш Е Н Н Я


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь