Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

«Наш голос пам’яттю озветься!»

Дата: 08.05.2018 13:42
Кількість переглядів: 770

Меморіальний діалог-реквієм між обеліском воїнам-визволителям

в смт. Чорний Острів та Братською могилою в с. Вовча Гора

Фото без описуСьогодні ми відзначаємо День пам'яті та примирення, згадуючи у молитві жертв Другої світової війни. Це – День Пам’яті, осмислення уроків війни. І саме сьогодні, коли Україна в часі великих випробувань, коли проти нашого народу ведуть неоголошену війну, ми, як ніколи, відчуваємо ціну мирного неба. В смт. Чорний Острів відбувся меморіальний  діалог-реквієм між обеліском воїнам-визволителям в смт. Чорний Острів та Братською могилою в с. Вовча Гора «Наш голос пам’яттю озветься!». Біля обеліску воїнам-визволителям зібрались учасники бойових дій за свободу та незалежність України, депутати, старости старостинських округів, виконавчий комітет, представники організацій та установ Чорноострівської селищної ради, обласних структур, священнослужителі.

У величній скорботі учасники мітингу-реквієму  схилили голови перед пам’яттю тих, хто загинув на полях битв і в таборах смерті, учасниками національно-визвольного руху, які боролись за українську державність. Всі ми в неоплатному боргу перед полеглими у справедливій боротьбі за свободу і гідність людини.

До присутніх звернулись директор музею ім. Леоніда Глібова Олександр Казіміров та директор Чорноострівського ПАЛу Світлана Яремчук.

Хвилиною мовчання та квітами вшанували  тих, хто загинув під час Другої світової війни.

Меморіальний діалог-реквієм «Наш голос пам’яттю озветься!» продовжився ходою Пам’яті на Братську могилу в с. Вовча Гора. Діалог-реквієм на  Братській могилі в с. Вовча Гора продовжив голова Чорноострівської селищної ради Михайло Семенович Дзісь

Музичне звернення до солдат Другої світової виконала волонтер, яка не з телерепортажів знає, що таке війна в зоні АТО викладач ДМШ Анастасія Капустянська. До братської могили воїнів, які загинули в роки Другої світової війни лягли  гірлянди пам’яті та  квіти від депутатів, виконавчого комітету, організацій та установ Чорноострівської селищної ради, жителів Чорного Острова та сіл громади.

Панахиду за полеглими у Другій світовій війні 1939 -1945 років провели настоятель храму святого Андрія Первозванного української греко-католицької церкви отець Роман, настоятель римо-католицького костелу Успіння Богоматері отець Віктор та хор церкви Преображення господнього.

Я хочу, щоб ніколи не лякала,

Смертельним громом землю цю війна…

Щоб Україна в квітах потопала,

Сльозиночка не впала ні одна.

Таке звернення проголосили вихованці Чорноострівського НВК до всіх присутніх.

Сплетімо руки, як рід єдиний,

Знесімось вище найвищих гір,

Хай клич людини над світом лине:

Війна хай згине! Хай буде мир!

 

Чорноострівський селищний голова висловлює подяку за проведення Дня пам'яті та примирення: Чорноострівському НВК; Мар'янівській ЗОШ І-ІІ ст.; Чорноострівському ПАЛ; Чорноострівській ДМШ; старостам сіл та працівникам культури, селищної ради.

Фотоальбом «Наш голос пам’яттю озветься!» 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь