A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

“Самаритяни з Маркової”

Дата: 03.03.2017 12:14
Кількість переглядів: 721

22 лютого у костелі Внебовзяття Пресвятої Діви Марії відбулась презентація документальної виставки “Самаритяни з Маркової”.

Документи та фото, представлені на виставці, розповідають про трагічну історію родини Ульмів, яка стала поштовхом до створення в місцевості Маркова, де вони проживали, Музею поляків, котрі віддали своє життя, рятуючи євреїв під час окупації Польщі нацистами у період Другої світової війни.

Гітлерівці  знищили всю сім’ю Юзефа, його дружину Вікторію, їхніх шістьох дітей та вісьмох євреїв, яких переховувала сім’я. Це було зроблено на пострах іншим польським сім’ям, які допомагали євреям, але поляки і надалі рятували своїх сусідів.

Родина Ульмів удостоєна звання “Праведників народів світу”. Цю нагороду надає Ізраїльський інститут Яд Вашем для відзначення  рятівників єврейського населення від нацистів. Понад 6000 поляків було  відзначено цим званням.

На презентації звучали музичні твори польських та єврейських авторів, спогади про трагічні події 1933 – 1945 років, також усі присутні вшанували усіх загиблих хвилиною мовчання.

Організатори виставки: відділ освіти, культури, молоді та спорту Чорноострівської селищної ради, Хмельницький обласний осередок Спілки поляків України та прихожани костелу Внебовзяття Пресвятої Діви Марії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь